Bemutatkozás

Dr. Nogel Mónika, PhD.

irodavezető ügyvéd

A Nogel Ügyvédi Iroda alapítója és vezetője, a Budapesti Ügyvédi Kamara bejegyzett tagja.

Summa cum laude minősítésű diplomáját a Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Karán szerezte meg.

A jogi szakvizsgához szükséges szakmai gyakorlatot ügyvédjelöltként (Gellér és Bárányos Ügyvédi Iroda, Payrich Ügyvédi Iroda), illetve a Bűnügyi Szakértői és Kutatóintézet ( a Nemzeti Szakértői és Kutató Központ jogelődje)  jogi főelőadójaként szerezte meg.

A bűnügyi tudományok terén több éves oktatói és kutatói tapasztalattal rendelkezik. Rendszeresen részt vesz az igazságügyi szakértők alapismereti- és jogi oktatásában. 2014-től a Széchenyi István Egyetem Kriminalisztikai és Kriminológiai Kutatóintézet aktív kutatója. A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc Állam- és Jogtudományi Kar Bűnügyi Tudományok Tanszék tudományos segédmunkatársa. ,,Az igazságügyi szakértői vélemények hiteltérdemlősége a büntetőeljárásban" című PhD-értekezését a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Doktori Iskolájában 2018-ban summa cum laude eredménnyel védte meg.

Számos szakmai publikációja jelent meg Magyarországon és külföldön, rendszeresen tart előadást különböző szakmai rendezvényeken és konferenciákon. A részletes jegyzék elérhető a ,,Publikációk" fül alatt.

Angolul, szlovákul és cseh nyelven beszél.